Egzama, kronik bir deri hastalığıdır ve yaygın olarak görülmektedir. Deride yoğun kaşıntıya, kuruluğa, kabuklanmaya, kabarcıklara, kızarıklıklara, döküntülere ve saç derisinde kepeklenmeye neden olduğundan hastanın yaşam kalitesini etkiler. Kabarcıkların kimi durumlarda çatlaması ise deride iltihaba sebebiyet verebilir.

El, ayak, bacak, diz arkası, dirsek, ense, boyun, kulak, yanak, burun, çene, saç derisi, sırt, karın, vajina, anüs olmak üzere vücudun pek çok bölgesinde egzama görülebilir. Egzama genel olarak çocukluk çağlarında başlar, bununla birlikte her yaş grubunda gelişebilir.

Egzamanın nedeni stres de olabilir alerjik reaksiyonlar, tahrişler, dolaşım bozuklukları da. Yaşamın içinde temas ettiğimiz sabunlar, parfümler, plastik ve sentetik ürünler veya vücudumuzda gıda intoleransı yaratan buğday ve inek sütü gibi besinler egzamanın gelişimini tetikleyebilir.

Egzamanın pek çok türü vardır

Bu hastalığın nedenleri, egzamanın türüne göre farklılık gösterir. El egzaması, çeşitli kimyasallarla temasta bulunmayla ortaya çıkarken ev hanımları, temizlik işinde çalışanlar ve kuaförler gibi grupları etkiler. Atopik egzama (atopik dermatit) ise genelde bebeklik ve çocukluk döneminde oluşur, alerjik yatkınlık ve çevresel etkenlerle gelişir.

Stres egzaması, adı üstüne stres nedeniyle ortaya çıkar. Asteatotik egzama, yaşlılığa bağlı olarak veya çok fazla banyo yapılması sonucunda derinin kurumasıyla meydana gelir. Daha çok el, kol ve bacak bölgelerinde görülen numuler egzamaya sebep olan faktörler arasında alerjenler, deri kuruması, varis, stres, mevsim geçişleri, yoğun alkol kullanımı ve bazı ilaçlar gösterilmektedir.

Kontakt egzama, tahriş edici maddelerle temasla gelişir; saat, kolye, bilezik gibi aksesuarlar ya da cerrahi eldivenlerdeki pudra gibi maddeler kontakt egzamanın görülmesini sağlayabilir. Egzamanın derinin yağlı bölgelerinde, özellikle saç diplerinde görülen seboreik ve uzun süre ayakta kalan kişilerde görülen staz gibi türleri de vardır.

Tedavi Nasıl Yapılır?

Klasik tıpta egzamanın kesin bir tedavisi ne yazık ki yoktur. Hastalığa sebep olan unsurla hastanın temasının kesilmesi, alerji ilaçları, kortizon içerikli ilaçlar, pomatlar ve nemlendiricilerle semptomların şiddetinin azaltılması gibi yöntemler kullanılmaktadır.

Biorezonans terapisi sayesinde ise egzama tedavisinde kayda değer başarılar elde edilmektedir. Terapi, bebek ve çocuklar dahil her yaş grubuna uygulanabilmektedir. Terapi kapsamında öncelikle egzamanın nedenlerini belirlemek üzere bir kan testi yapılmaktadır; test 6.400 maddeyi kapsamaktadır. Ardından hazırlanan kişiye özel terapi programı, haftalık seanslarla uygulanmaktadır.

Çalışma Saatleri
  • Pazartesi
    12:00 - 17:00
  • Salı
    09:00 - 19:00
  • Çarşamba
    09:00 - 19:00
  • Perşembe
    09:00 - 19:00
  • Cuma
    09:00 - 19:00
  • Cumartesi
    09:00 - 19:00
  • Pazar
    Kapalıyız