Hepatit B ve Hepatit C Tedavisi
Hepatitin belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Hepatit; hepatit A, B, C virüsleri nedeniyle karaciğerde iltihap oluşmasıdır. Bu iltihap oluşumunun kaynağı kimi zamansa bağışıklık sistemindeki sorunlar, alkolizm, bazı ilaçlar ve virüsler olabilir. Hepatitin A, B, C, D, E gibi farklı türleri vardır, ama D ve C çok nadir görülür. Bunların hepsi de bulaşıcıdır. Hepatit A, genelde kendiliğinden iyileşir. Hepatit B daha düşük, Hepatit C ise oldukça yüksek oranda ilerleme eğilime sahiptir; eğer tedavi edilmezlerse yıllar içinde siroza, karaciğer yetmezliğine, karaciğer kanserine ve ölüme sebep olabilirler.
Hepatit A hastalığı; gözlerde ve ciltte sarılık, yorgunluk, halsizlik, yüksek ateş, iştahsızlık ve kilo kaybıyla kendini belli eder, dışkı ve idrar renginde de değişiklik olur. Hepatit A, sarılığa da sebep olabilir. Hepatit B ve C’nin belirtileri de hepatit A ile aynıdır, ancak ek olarak ishal, kusma, bedende ve başta yoğun ağrı da görülür.
Hepatit nasıl bulaşır?
Hepatit türlerinin bulaşıcılık şekilleri farklıdır. Hepatit A, dışkı bulaşmış suların, sebzelerin, meyvelerin ya da az pişmiş hayvansal ürünlerin tüketilmesiyle ve kirli eller aracılığıyla virüsün ağızdan alınmasıyla bulaşır. Hepatit B ve C ise cinsel ilişki, ter ve tükürük gibi vücut sıvıları, kan teması (kan nakli, damar içi iğne kullanımı, diş çekimi, manikür, pedikür, dövme, vb.) ile bir başkasına geçer. Ayrıca doğum sırasında anneden bebeğe geçebilir.
Korunmak için hangi tedbirler alınmalıdır?
Hepatit A ve hepatit B’den korunmanın en önemli yolu aşı olmaktır; hepatit C’nin aşısı henüz geliştirilmemiştir. Bunun dışında günlük yaşamda alınacak bazı küçük tedbirler, hepatitin bulaşmasını engellemek açısından büyük rol üstlenir.
Hepatit A için kişisel hijyene dikkat edilmeli, eller özellikle tuvalete girdikten sonra, yemek hazırlamadan ve yemek yemeden önce iyice yıkanmalıdır. Kanalizasyon suyu karışması muhtemel noktalarda yetiştirilen ürünler tüketilmemelidir.
Hepatit B ve C’den korunmanın en önemli yolu cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanmaktır. Bunun yanı sıra enjektör, diş fırçası, tırnak makası, tıraş bıçağı gibi eşyalar ortaklaşa kullanılmamalıdır. Manikür, pedikür, dövme, piercing gibi işlemler için hijyenik kurallara uyulduğundan emin olunan salonlar tercih edilmelidir. Hepatit B ve C taşıyıcıları, hiçbir şekilde kan ve organ bağışında bulunmamalıdır.
Tanı ve tedavi nasıl yapılır?
Hepatit tanısı, kan testleriyle konur. Bu testlerde hepatitin varlığı ortaya çıkarsa hastalığın karaciğerde yaptığı tahribatı tespit etmek amacıyla farklı görüntüleme yöntemlerinden de yararlanılabilir. Hepatit A için çoğunlukla ilaç tedavisine gerek duyulmaz. Hepatit B ve C için antiviral ilaç tedavisi yapılabilir. Hastalığın çok ilerlediği ve ilaç tedavisine cevap vermediği durumlarda ise karaciğer nakli gerçekleştirilebilir.
Ayrıca hastalara günlük yaşam değişiklikleri önerilir; bunlar arasında bol su içmek, sağlıklı ve dengeli beslenmek, alkol tüketmemek vardır.
Biorezonans ile hepatit B ve hepatit C tedavisi kaç seans yapılır?
Biorezonans terapisinin hepatit B ve hepatit C hastalıklarının tedavisinde destekleyici bir rolü vardır. Biorezonans terapisi; enfeksiyon, virüs, bakteri, toksin, ağır metal gibi etkenlerle zayıflamış olan bağışıklık sistemini güçlendirirken, karaciğerin fonksiyonlarını destekler ve yeterli antikor üretmesini de tetikler. Biorezonans terapisi ile hepatit B ve hepatit C tedavisi, hastanın durumuna göre 8-14 seans aralığında yapılır, sonrasında uzun süreli takip gerektirir.
- Pazartesi12:00 - 17:00
- Salı09:00 - 19:00
- Çarşamba09:00 - 19:00
- Perşembe09:00 - 19:00
- Cuma09:00 - 19:00
- Cumartesi09:00 - 19:00
- PazarKapalıyız